HEMP ESSENTIAL

 

 

Ulei essential de canepa
Solutii pentru ingrijirea pielii  pe baza de ulei din seminte de canepa.


Uleiul de canepa este uleiul vegetal obtinut  din seminte de canepa. Acest ulei  este folosit in China ,ca aliment si medicament , de mai mult de 3000 de ani .  Uleiul obtinut prin presare la rece, din seminte de canepa,  este o sursa valoroasa de acizi grasi poli-nesaturati  esentiali,  acid linolenic ( omega – 3 ) si acid linoleic ( omega – 6). De fapt, este unicul ulei comestibil care contine peste 80% de acizi grasi  poli-nesaturati esentiali. Acidul linoleic (LA) si acidul linolenic (LNA) se gasesc in proportie de 3:1 , proportie care,  in marea majoritate , este considerata de catre nutritionisti a fi proportia optima.

 

De asemeni, uleiul de canepa , contine o cantitate semnificativa de anti-oxidanti, in mod special polifenoli ca si flavonoizi activi biologic  (flavanones, flavanols si izoflavoni ) si tocoferoli (vitamina E). Uleiul de canepa contine o concentratie mai mare  de compusi fenolici in comparatie cu alte uleiuri vegetale si a demonstrat o capacitate mult mai mare de activitate antioxidanta. Acesti compusi ajuta la prevenirea daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi.

 

Uleiul de canepa provine din semintele plantei de canepa.  Semintele de canepa contin numai urme de canabinoizi ca THC, CBD sau altii.

Uleiurile vegetale  presate la rece au proprietati nutritive mult mai bune decat uleiurile rafinate. Uleiurile presate la rece  retin niveluri mai ridicate de anti-oxidanti naturali (care pot fii inlaturati  pe parcursul pasilor de rafinare a unei proceduri conventionale ) si au o stabilitate de raft fara adausul unor antioxidanti sintetici. In plus, procedura de presare la rece nu  implica solventi organici, ceace rezulta intr-un produs  necontaminat de chimicale. Presarea la rece este simpla, ecologica si nu necesita multa energie.

 

Acizii grasi esentiali (EFAs) sunt acizi grasi pe care oamenii si animalele trebuie sa le consume din surse externe, deoarece corpul  are nevoie de ele pentru o sanatate optima, dar nu le poate sintetiza.

Acizii grasi cunoscuti a fii vitali pentru om sunt  acidul alfa – linolenic (un acid gras omega – 3) si acidul linoleic ( un acid gras omega – 6).

Acizii grasi Omega – 3 sunt acizi grasi polisaturati (contin mai mult decat o legatura dubla in consistenta ). Ei  joaca un rol important in dieta umana si in fiziologia umana.

Cele trei tipuri de acizi grasi Omega 3 implicati in fiziologia umana sunt acidul gras alfa-linolenic (ALA), care se gaseste in uleiurile de plante , acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic  (DHA) , ambele gasindu-se in general in uleiuri marine cu provenienta din peste.

Diverse enzime (desaturate ) prezente in diferite straturi ale pielii, sunt implicate in metabolismul acizilor grasi esentiali care se petrece in epiderma. Aceste procese sunt importante pentru mentinerea starii de homeostasis a pielii.

 

Acidul linoleic (omega 6) este un element vital in sinteza  ceramidelor din epiderma. Ceramidele sunt un tip special de lipide, care cuprind 40% - 50% din lipidele stratului cornos (SC), foarte importante pentru buna functionare a barierii pielii. Datorita faptului ca acizii grasi esentiali acorda un suport real  barierii pielii, ei reduc  pierderea apei din epiderma si contribuie efectiv la nivelul de umiditate  din  piele. Prezenta acidului linoleic in ceramidele SC este esentiala pentru functiunile de permeabilitate ale barierii pielii (TEWL).

 

Anti – aging
Acizii Omega – 3 si Omega -6 contribuie, de asemeni si la fermitatea pielii prin inhibarea activitatii enzimelor MMP. Enzimele MMP descompun componente din derma , cum ar fi colagenul, elastina si acidul hialuronic care sustin structura tridimensionala a pielii. Acizii grasi Omega – 3 reduc si sinteza diversilor compusi care activeaza procesele de stimulare si imbatranire din tesut, astfel ca acestia au o activitate anti-aging semnificativa.

Hemp Esential Serum for Dry Skin – Serum Esential  din ulei de canepa pentru o  piele uscata

 

 

 

Acest ser este alcatuit dintr-o combinatie de uleiuri.

Contine 10% ulei de canepa extras din seminte de canepa prin presare la rece, 5% vitamina E si squalana. Serul confera pielii un aspect moale si matasos, imbunatateste textura pielii si accelereaza activitatea anti imbatranire,  datorita continutului ridicat de acizi grasi esentiali.

 

 

 

 

Hemp Essential Cream Mask for Dry Skin –Masca Cremoasa Esentiala  din ulei de canepa pentru o piele uscata
Masca are o textura extrem de bogata si cremoasa. Contine ulei din seminte de canepa, ulei de jojoba, vitamina E si niacinamida.  Aceste ingrediente active asigura hidratare,  inmuiere si efecte anti imbatranire  intensive.
Pentru efect maxim, se recomanda a lasa masca pe ten pe tot parcursul noptii. 

Aceasta masca cremoasa poate fii folosita ca o crema intens nutritiva, pentru tipurile de ten foarte uscate

Jump to page content